Zadovoljna.si
Reeva Steenkamp

Novice

Kdo je bilo dekle, ki jo je ubil Oscar Pistorius

Z.C.
14. 02. 2013 11.38
45

Južnoafriška policija je aretirala Oscarja Pistoriusa, zmagovalca paraolimpijskih iger in udeleženca lanskih olimpijskih iger v Londonu, saj je osumljen, da je na svojem posestvu v Pretorii ubil svoje dekle. Po prvih informacijah naj bi na dekle streljal, ker je mislil, da je nekdo vlomil v njegov dom. Tragični dogodek naj bi se zgodil med četrto in peto uro zjutraj po lokalnem času, policija pa identitete umorjene za zdaj še ni potrdila. Znano je, da gre za 30-letnico, mediji pa že ugibajo, da gre najverjetneje za južnoafriško manekenko Reevo Steenkamp, s katero sta bila v razmerju šele tri mesece. Medtem prihajajo prve potrditve Reevinih prijateljev in znancev.

Oscar in Reeva sta bila par šele tri mesece.
Oscar in Reeva sta bila par šele tri mesece.FOTO: Twitter

Ves svet ga občuduje zaradi izjemne volje.
Ves svet ga občuduje zaradi izjemne volje. FOTO: Reuters
"26-letnika smo odpeljali v pripor. Trenutno ne moremo potrditi njegove identitete, ker še ni bil na sodišču, v preiskavi pa je zaradi umora svojega dekleta," je bila zjutraj kratka tiskovna predstavnica policije Katlego Mogale. Južnoafriški mediji, katere povzemajo tudi vsi svetovni mediji, medtem že od jutranjih ur poročajo, da gre za slavnega športnika Oscarja Pistoriusa, prvega športnika v zgodovini z dvojno amputacijo nog, ki je lani nastopil na olimpijskih igrah. Kot navajajo mediji, naj bi se tragedija zgodila okrog štirih zjutraj v njegovem domovanju v Pretorii, ker naj bi dekle zamenjal za vlomilca.

Presenečenje za valentinovo

Medtem je policija že tudi uradno potrdila, da je pridržana oseba prav slavni športnik, načelnica policije v Silverlakesu Sarah Mcira je dejala, da so v Pistoriusovem stanovanju našli mrtvo 30-letno žensko, ki je bila štirikrat ustreljena v glavo in zgornji del telesa in je takoj umrla zaradi ran. Identitete žrtve za zdaj niso uradno potrdili, lokalni mediji pa ugibajo, da gre najverjetneje za Reevo Steenkamp, 30-letno južnoafriško manekenko, s katero je bil Pistorius v razmerju šele tri mesece. Dekle naj bi ga želelo presenetiti za valentinovo, a se je dan zaljubljencev za oba končal tragično, še preden se je začel. Pred kratkim je informacijo, da je umorjeno dekle prav Reeva, potrdil tudi njen tiskovni predstavnik, na družbenih omrežjih pa se medtem od nje poslavljajo številni oboževalci in prijatelji. Reeva je bila v domovini znana tudi kot uspešna TV-voditeljica in FHM model.

Oscar za zdaj ostaja v priporu.
Oscar za zdaj ostaja v priporu.FOTO: Reuters
 

Očarljiva in ambiciozna

Reeva Steenkamp se je rodila leta 1983 v predmestju Cape Towna, a se še kot otrok s starši preselila v Port Elizabeth. Po končani maturi se je vpisala na študij prava in ga je zaključila z odliko. Pred šestimi leti je postala obraz enega izmed svetovno znanih proizvajalcev kozmetike in se zaradi dela preselila v Johannesburg. Zaradi svojega zapeljivega videza se je hitro znašla na naslovnicah številnih južnoafriških revij. Kot promotorka je sodelovala s številnimi domačimi in tujimi podjetji. Njena velika strast so bili avtomobili in kuhanje, svoj prosti čas pa je najraje preživljala v družbi prijateljev ali ob branju knjig. Svojo prepoznavnost je gradila na manjših televizijskih vlogah. Nazadnje je bila ena izmed sedmih medijskih osebnosti, ki so tekmovale v resničnostnem šovu 'Tropika Island of Treasure 5' in ki naj bi ga na južnoafriški televizijski postaji SABC1 začeli predvajati to soboto. To je zaradi tragične smrti udeleženke sedaj pod velikim vprašajem.

Reeva na Twitterju
Reeva na Twitterju FOTO: Twitter
Na twitterju spraševala o načrtih za valentinovo

V družbi Oscarja Pistoriusa so Reevo fotografski objaktivi prvič ujeli na lanski podelitvi nagrad najboljšim športnikom Južnoafriške republike, a sta takrat oba zatrjevala, da sta zgolj prijatelja. Njuno razmerje naj bi po podatkih Steenkampove piarovke Sarit Tomlinson trajalo tri mesece, v odnosu pa naj ne bi bilo nesoglasij, ki bi lahko pripeljali do tako tragičnega konca. Reeva je le nekaj ur pred smrtjo svoje sledilce na twitterju povprašala o njihovih načrtih za valentinovo „Kaj pa vi jutri pripravljate za svojo ljubezen?“ se je glasilo njeno vprašanje. Žal so se njeni načrti končali najbolj tragično, kot se lahko. Po navedbah piarovke Tomlinsonove naj bi bila Reeva pravi angel in najbolj prijazno in sladko bitje na tem svetu. „Bila je talentirana in zelo lepa, njena smrt pa je velika izguba za južnoafriško javnost,“ je dejala v intervjuju.

Policija dvomi

Potek dogodkov je po mnenju policije sicer dokaj nejasen. Eden od tiskovnih predstavnikov policije je izjavil, da so proti temu, da bi Pistoriusa izpustili iz pripora po plačilu kavcije. Vzrok naj bi bil tudi ta, tako vsaj trdi policija, ker so v preteklosti že prijeli prijavo zaradi domačega nasilja slavnega paraolimpijca. Po mnenju policije je sicer Pistoriusova vila dobro varovana in bi bilo zelo nenavadno, da bi lahko vanjo vdrl vlomilec, kar kaže na dejstvo, da policija ne verjame, da je svoje dekle zamenjal za vlomilca. Po zadnjih informacijah naj bi Pretorius pred preiskovalnega sodnika stopil šele jutri in ne danes popoldne, kot je bilo sprva predvideno. Po južnoafriški zakonodaji bo zaslišan kot edini uradni osumljenec za umor nesrečnega dekleta, saj naj bi bila v času tragičnega dogodka v hiši zgolj on in tragično preminula žrtev.

Pridružite se nam na Facebooku, to lahko storite s klikom na

Reeva Steenkamp na Twitterju
Reeva Steenkamp na TwitterjuFOTO: Twitter

KOMENTARJI (45)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 561