Zadovoljna.si
image (28)

Novice

Kirkwood, novi kralj čevljev

O.G.
30. 06. 2011 16.53
2

Čevlji mladega modnega oblikovalca Nicholasa Kirkwooda so postali pravi objekt poželenja zvezd svetovnega formata. Njegov cilj? Prevzeti prestol Manolu Blahniku in Christianu Louboutinu. Kirkwoodove kreacije že nosijo vplivne ženske, kot sta Sarah Jessica Parker in Michelle Obama, ki sta pred tem prisegali na Manola Blahnika.

Ko so se leta 2008 v modni hiši Pollini odločili, da bodo zamenjali glavnega oblikovalca in mesto prepustili mlademu Nicholasu Kirkwoodu, novica ni povzročila posebnega vznemirjenja. Za mlade upe se je namreč že prej odločilo veliko drugih modnih hiš. Ko pa so njegove kreacije začele nositi vplivne ženske, kot so Sarah Jessica Parker in Michelle Obama, namesto njunega do tedaj priljubljenega Manola Blahnika, je Kirkwoodov uspeh nenadoma dosegel zvezde. Nemec Nicholas Kirkwood je pri 31 letih najzanimivejši oblikovalec na tržišču in Pollini bo septembra predstavil njegovo žensko kolekcijo.

Zmagovalca prestižnih nagrad (Who’s Next 2007, Footwear Designer of the Year 2008 in WGSN Award) je sreča poljubila po srečanju z genialnim oblikovalcem klobukov Philipom Traceyjem. Takoj sta našla pot do sodelovanja. "Rad bi postal luksuzna blagovna znamka," je izjavil kmalu za tem in dokazal, da so njegovi cilji v življenju začrtani. Med njimi je tudi želja, da bi običajna zaposlena ženska našla v njegovi kolekciji idealen čevelj zase. Preden je zaslovel, je večkrat sanjaril, da sedi v lokalu in opazuje, kako ženske nosijo njegove obutve.

 

 

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 561