Zadovoljna.si
Na črni listi je več pesmi ameriške pevke Lady Gaga, med njimi "The Edge of Glory", "Hair", "Marry the night" in "Bloody Mary".

Novice

Kitajska prepovedala skladbe Lady Gaga

STA
25. 08. 2011 11.59
0

Kitajska je spletnim stranem prepovedala predvajanje stotih skladb zahodnih glasbenikov, med katerimi so tudi ameriška pevka Lady Gaga in skupina Backstreet Boys. Kot je kitajsko ministrstvo za kulturo sporočilo na svoji spletni strani, naj bi tako pazili na "red" na trgu glasbe.

Na črni listi je več pesmi ameriške pevke Lady Gaga, med njimi "The Edge of Glory", "Hair", "Marry the night" in "Bloody Mary".
Na črni listi je več pesmi ameriške pevke Lady Gaga, med njimi "The Edge of Glory", "Hair", "Marry the night" in "Bloody Mary".FOTO: X17ONLINE.COM

Na kitajskem ministrstvu za kulturo so poudarili, da morajo pesmi, "ki škodijo varnosti državne kulture, očistiti in jih regulirati v skladu z zakonodajo". Kitajska sicer redno cenzurira vse, kar bi se kitajskim oblastem lahko zdelo politično sporno ali napadalno.

Sporočilo kitajskega ministrstva za kulturo omenja več pesmi ameriške pevke Lady Gaga, med njimi "The Edge of Glory", "Hair", "Marry the night" in "Bloody Mary". Na že tretjem tovrstnem seznamu spornih skladb, ki so ga pripravile kitajske oblasti, so tudi glasbena dela skupin The Backstreet Boys, kanadske skupine Simple plan, britanske skupine Take That in ameriške pevke Beyonce.

Med azijskimi pevci, katerih pesmi so prepovedale kitajske oblasti, je tudi tajvanska pevka Chang Hui-mei, ki je ob inavguraciji nekdanjega tajvanskega predsednika Chen Shui-biana leta 2000 zapela tajvansko himno. Kitajska, ki Tajvan obravnava kot del svojega ozemlja, je začasno prepovedala njene nastope na kitajskih tleh in odstranila njene oglase.

Kitajske oblasti naj bi prepovedale tudi nastope nekaterih tujih glasbenih skupin na Kitajskem in vnaprej preverile sezname pesmi, pripravljenih za nastope, da bi se izognile žaljivim skladbam. Kitajska vlada sicer od leta 2010 naprej zahteva predhodno odobritev za vse pesmi, ki naj bi jih predvajali na glasbenih spletnih straneh, s čimer naj bi sicer po navedbah kitajskih oblasti le omejevali piratstvo.
 

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 604