Zadovoljna.si
Danes deli svoje izkušnje z milijoni žensk po vsem svetu.

Novice

Shujšala 32 kg in postala svetovno znana inštruktorica fitnesa

Z.B.
06. 06. 2011 17.58
22

Jennifer Nicole Lee bo čez nekaj dni dopolnila 36 let in velja za eno najbolj znanih ameriških strokovnjakinj za fitnes. Američanka je bila nekoč običajna gospodinja in mati dveh otrok, nezadovoljna s svojim videzom in s številnimi odvečnimi kilogrami. Nekega dne se je odločila, da bo spremenila svoje življenje. Shujšala je 32 kilogramov, osvojila naslov ameriške miss bikini in začela uspešno kariero inštruktorice za fitnes. Nicole je danes tudi uspešna tv avtorica in igralka.

Danes deli svoje izkušnje z milijoni žensk po vsem svetu.
Danes deli svoje izkušnje z milijoni žensk po vsem svetu.FOTO: Facebook

Jennifer Nicole Lee je hčerka italijanskih migrantov, rodila se je v New Yorku, kasneje pa se je družina preselila v Tennesse. Bila je povsem običajno dekle in tudi njeno življenje je bilo takšno. Poročila se je in rodila dva otroka, dve nosečnosti pa sta pustili precej dodatnih kilogramov. Jennifer ni bila zadovoljna sama s sabo, prav nič samozavestna, zato je sklenila, da mora nekaj ukreniti.

Povsem je spremenila slog življenja, začela se je bolj zdravo prehranjevati, telovaditi in shujšala kar za 32 kilogramov. Njeno novo, lepo izklesano telo ji je prineslo naslov ameriške Miss Bikini in novo kariero: postala je gurujka fitnesa, tv avtorica in igralka. Pri 36 letih je ponosna na svoje lepo telo in ga lahko pokaže tudi v bikinkah. Tudi v zelo drznih modelih, kot j ta, ki ga je oblekla za snemanje na plaži v Miamiju in več pokaže, kot pokrije.

Brez energije in brez volje

Po rojstvu drugega otroka, se Jennifer Nicole Lee nikakor ni mogla znebiti odvečnih kilogramov, bila je povsem brez energije in nezadovoljna sama s seboj, njena teža pa je še naraščala in je na koncu pristala pri 90 kilogramih. Zavedala se je, da mora narediti nekaj koristnega za svoje telesno in duševno zdravje. Pripravila je načrt vadbe in prehranjevanja, ki ga je zvesto uresničevala, rezultati pa so se pokazali v manj kot letu dni in bili osupljivi. Odločila se je sodelovati na natečaju za ameriško Miss bikini, shujšala 32 kilogramov in osvojila naslov. Oprah jo je povabilo v svojo televizijsko oddajo in ji ponudila možnost, da svojo pozitivno izkušnjo deli z milijoni gledalcev po vsem svetu. Američanka verjame, da je njeno poslanstvo, da vsem ženskam sveta dokaže, da so lahko seksi in privlačne tudi, ko postanejo mame.

Bila je žrtev jo-jo efekta

"Spominjam se, da sem bila ves čas na nezdravih dietah, ki so povzročile jo-jo efekt, hujšala sem in se redila, trajnega uspeha pa ni bilo," je pojasnila Jennifer in dodala: "Moja konfekcijska številka je nihala od 32 do 46. Bila sem razočarana, nesrečna in nesamozavestna. Zaradi vsega tega nisem trpela le jaz, temveč tudi moji otroci, saj sem bila brez energije in brez volje, da bi se ukvarjala z njimi." Jennifer je tudi priznala, da si je močno želela, da bi lahko samozavestno oblekla bikinke, a si tega ni mogla privoščiti, dokler si ni zadala jasnega cilja. Danes svoje znanje o zdravi prehrani in primerni vadbi deli s številnimi ljudmi po vsem svetu in ozavešča ženske, ki so se znašle v začaranem krogu, iz katerega ne znajo. Piše priročnike in snema DVD-je z napotki za sodobne ženske, matere in žene, ki so polno zaposlene, vendar so si pripravljene utrgati kaj časa tudi zase in za svoje dobro fizično počutje. 

KOMENTARJI (22)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 561