Zadovoljna.si
image (28)

Novice

Na spletu fotografije mlade Marilyn Monroe

STA
31. 05. 2011 12.00
0

Filmska igralka Marilyn Monroe bi bila 1. junija stara 85 let. Le nekaj dni pred obletnico rojstva te "femme fatale" je na spletni strani ameriške televizijske mreže CNN na ogled doslej še neobjavljena fotografija mlade Monrojeve. Skupaj s številnimi drugimi je fotografijo v 80. letih na neki garažni razprodaji odkril fotograf Anton Fury.

Fotografu Antoniju Furyju, ki kot hobi med vikendom obiskuje garažne razprodaje, se je pred tridesetimi leti nasmehnila sreča. "Našel sem zavoj z negativi. Zdeli so se mi zelo stari, nisem pa vedel, kaj je na njih," je dejal fotograf. Za zavoj, v katerem sta bili dve kuverti s črno-belimi negativi, je plačal zgolj dva ameriška dolarja. Ko je prišel domov, je negative osvetlil in si jih ogledal z lupo. Presenečen je bil nad odkritjem, da je na fotografijah Marilyn Monroe. V objektiv naj bi jo ujeli, preden je zaslovela. V drugi kuverti je bilo okoli 70 negativov s podobo igralke Jayne Mansfield. Fury je fotografije hranil zadnja tri desetletja, a ni vedel veliko o njih. V Los Angelesu se je posvetoval tudi s poznavalcem in za CNN dejal: "Vemo zgolj to, da je na fotografijah Marilyn. Ne vemo pa, kje, zakaj, kdaj in kdo jih je posnel." Fury zadevo še naprej temeljito preučuje.
 

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 604