Zadovoljna.si
London Fashion Week - 4

Novice

Joseph Altuzarra dobitnik nagrade 'Fashion Fund Awards'

M.K.
16. 11. 2011 12.00
1

V New Yorku so najobetavnejšim mladim modnim oblikovalcem podelili nagrade 'Fashion Fund Awards', pokroviteljica glamuroznega dogodka pa je bila glavna urednica revije Vogue Anna Wintour. Nič čudnega torej, da so bili vsi povabljeni na gala dogodku oblečeni in naličeni do potankosti. Rdeča preproga je tako prekipevala od lepote in novih modnih trendov.

Pred dnevi so bile že osmič zapored v New Yorku podeljene veličastne nagrade za inovativne mlade modne oblikovalce 'Fashion Fund Award'. Nagrado podeljujeta Združenje modnih oblikovalcev Amerike (Council of Fashion Designers of America (CFDA)) in ameriška različica revije Vogue. Gre za eno najprestižnejših nagrad za mlade prodorne in veliko obetajoče modne oblikovalce, ki nagrajencem na široko odprejo vrata v svet visoke mode in modnega ustvarjanja. Dogodek je vsako leto skorajda modna revija v malem, saj se na rdeči preprogi zvrsti ogromno znanih imen iz sveta zabave in mode.

London Fashion Week - 4
London Fashion Week - 4 FOTO: Reuters
Multinacionalni nagrajenec

Letošnjo glavno nagrado je prejel 27-letni Joseph Altuzarra. Simbolično trofejo sta mu svečano podelila priznan modni oblikovalce Calvin Klein in filmska igralka Rooney Mara, ki jo bomo lahko občudovali v filmu 'Dekle z zmajskim tatujem' (The Girl with the Dragon Tattoo), ki na naša filmska platna prihaja prihodnje leto. Nagrajenec Joseph Altuzarra je bil rojen v Parizu. Njegov oče je Francoz, mama pa Američanka s kitajskimi koreninami. V preteklosti je že kreiral za modne hiše Marc Jacobs, Proenza Schouler in Givenchy, zatem pa se je v New Yorku osamosvojil z lastno blagovno znamko. Že v srednji šoli se je močno zanimal za modno ustvarjanje, dokončno pa je ta želja v njem dozorela na študiju umetnosti in umetnostne zgodovine v Philadelphii, kjer se je osredotočil na modo in arhitekturo.

Nagrajenec dobi lepe nagrade

Nagrado 'Fashion Fund Award' podeljujejo od leta 2003, prireditev pa so organizirali z namenom, da pomagajo mladim inovativnim modnim oblikovalcem, da s svojimi blagovnimi znamkami prodrejo v svet visoke mode. Tako poleg finančne nagrade v vrednosti 220.000 evrov, vsak nagrajenec dobi tudi možnost, da mu pri tržnih zadevah svetuje mentor, sicer strokovnjak s področja gospodarstva. Letošnje leto je bila strokovna komisija sestavljena iz glavne urednice revije Vogue Anne Wintour, modne oblikovalke Diane von Furstenberg in modnega novinarja Marka Holgatea. Vsi žiranti so se strinjali, da je bila tudi letošnje leto odločitev na koncu izredno težka, kar priča o tem, da je veliko mladih, ki imajo talent in so hkrati izredno inovativni, in to je velika spodbuda za prihodnost modne industrije in visoke mode nasploh. Na rdeči preprogi pa so se poleg žirantov pojavili tudi vsi finalisti tekmovanja, veliko manekenk, znanih iz sveta zabave ter številna igralska imena, kot na primer Mia Wasikowska, Chloe Moretz, Amanda Seyfried in drugi. Na koncu so se vsi prisotni strinjali, da so tovrstne prireditve in podelitve pravi kraj za izmenjavo modnih nasvetov in predstavitev različnih trendov ter inovacij na tem področju, zato so njihovi pogledi že uprti v oblikovanje prihodnosti.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 604