Zadovoljna.si
image (28)

Novice

Prekrasen obraz z naslovnice – ona ali on?

Ni.J.
02. 12. 2011 11.09
1

Decembrsko brazilsko izdajo modne revije krasi rjavolaska Lea T., ki se je letos prvič sprehodila po modni brvi, nato pa hitro napredovala na naslovnico revije, intervju z njo pa je opravila celo legendarna Oprah Winfrey. Razlog, da je tako popularna, je najverjetneje tudi ta, da je bila Lea nekoč ... moški.

28-letna Lea T. , katere talent je prvi opazil Ricardo Tisci, se je po modni brvi prvič sprehodila februarja letos na brazilskem tednu mode, med zvezde pa jo je izstrelila fotografija, na kateri se poljublja s Kate Moss, ki je bila objavljena na naslovnici Love magazin, ki jo izdaja Conde Nast in. Tokrat Lea krasi decembrsko izdajo brazilske Elle, oblečena pa je v kreacije Givenchyja. Dejstvo, da naslovnico krasi Lea, je nekaj posebnega predvsem zato, ker se je Lea nekdanjemu nogometašu Toninhu Cerezu rodila kot sin.

Lea se je za spremembo spola odločila leta 2008. "Sprva sem upala, da sem samo gej. Zdelo se mi je, da bo družina to vseeno lažje sprejela," je Lea povedala v intervjuju z Oprah Winfrey. "Želela sem si, da bi se dobro počutila v moškem telesu, da bi bila normalen moški, imela dekle, otroke, da bi se poročila in imela normalno življenje, ampak možgani tega niso sprejeli." Zdaj spremembe spola ne obžaluje in ugotavlja, da so v modnem svetu njene nekoliko bolj grobe obrazne poteze dobro sprejeli. Podobno kot Lea je v svetu mode uspešen tudi maneken Andrej Pejić, edina razlika je, da je Andrej telesno še vedno moški. "Med mano in Leo zagotovo so podobnosti," je Andrej izjavil za Vogue. "Mečejo naju v isti koš, a so med nama številne razlike. Lea je odkrito spregovorila o svoji spremembi, jaz pa se zaenkrat še nisem pripravljen soočiti z vsemi stereotipi o transseksualcih."

 

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 561