Zadovoljna.si
Spomenik - Toše Proeski - 8

Novice

Neslana šala na račun pokojnega Tošeja Proeskega

Z.C.
26. 12. 2011 16.37
4

Srbska pevka Anabela Bukva si je v televizijski oddaji Exkluziv privoščila neslano šalo na račun pokojnega makedonskega pevca Tošeja Proeskega. Po nastopu na otvoritvi nekega beograjskega kluba je intervju začela z besedami: "Razpadla sem, tako jaz kot tudi moja pričeska." Na novinarjevo vprašanje, ali drži, da bo za silvestrovo natopila v rojstnem kraju Tošeja Proeskega v Kruševu, pa se je pevka pošalila: "Res bom nastopila v Kruševu, ampak glede na to, da je med mojim in Tošejevim rojstnim dnem le dan razlike, je morda to moj zadnji intervju." Svoji neslani šali se je nasmejala in dodala, da ima rada črni humor. Publiki se njena izjava ni zdela prav nič smešna.

Spomenik - Toše Proeski - 8
Spomenik - Toše Proeski - 8 FOTO: Dejan Sekulovski
Številni srbski mediji so izjavo Anabele Bukva razumeli kot morbidno šalo na račun pokojnega pevca Tošeja Proeskega. Pevkine besede so v glavnem komentirali kot neprimerne in tudi njeno poznejše pojasnilo ni prav veliko zaleglo: "Nikoli se ne bi šalila na račun nekoga, ki je pokojen, še najmanj pa bi to naredila na račun angela balkanske glasb, kot je bil Toše." Pevka je zatrdila, da so bile njene besede v nekaterih srbskih medijih vzete iz konteksta, kar jo je zelo zmotilo. "Za vse tiste, ki nimajo dovolj visokega inteligenčnega količnika, da bi dojeli, da sem se pošalila izključno na svoj račun, ni pomoči. Kljub temu se opravičujem vsem, tudi tistim, ki so brez razloga napačno razumeli moje besede," je dejala pevka, ki se očitno zaveda, da je najboljša obramba napad. Še posebej se je opravičila svojim oboževalcem v Makedoniji, saj bo v Kruševu, rodnem kraju pokojnega Tošeja, nastopila za novo leto. In si zagotovo ne želi, da bi zaradi njene neslane šale publika bojkotirala njen nastop.

Toše Proeski je umrl pred štirimi leti v prometni nesreči pri Novi Gradiški. Nadarjeni makedonski glasbenik, ki je bil star šele 26 let, je bil eden prvih glasbenikov, ki je združil ves prostor nekdanje Jugoslavije, saj so ga oboževali povsod, veliko oboževalcev pa je imel tudi v Sloveniji.

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 561