Zadovoljna.si
Dojenčkova prva gosta hrana

Novice

Nosečnice, ki se preveč zredijo, rodijo debele otroke

Z.B.
03. 06. 2011 13.30
8

Bodoče mamice, ki se med nosečnostjo zredijo za več kot 18 kilogramov, imajo več možnosti, da bodo rodile debelega otroka, kar pogosto pomeni, da bo porod težek, so opozorili ameriški strokovnjaki. Do ugotovitev so prišli med raziskavo, v kateri je sodelovalo 40 tisoč Američank in njihovih otrok.

Dojenčkova prva gosta hrana
Dojenčkova prva gosta hranaFOTO: iStockphoto

Raziskava je pokazala, da se vsaka peta ameriška mamica med nosečnostjo čezmerno zredi in rodi debelega otroka, ki tehta več kot štiri kilograme. Zanimiva je tudi ugotovitev, da ženske, ki se med nosečnostjo zredijo 18 kilogramov in več, tvegajo, da bodo rodile debelega otroka tudi v primeru, ko nimajo nosečniškega diabetesa, vrste sladkorne bolezni, ki se pojavi med nosečnostjo in poveča možnost, da se rodi težji otrok. "Glede na to, da je veliko nosečnic s čezmerno težo, je pomembno, da ženske resno vzamejo zdravnikove nasvete, naj med nosečnostjo pazijo na telesno težo," je izjavila dr. Teresa Hillier iz Kaiserjevega centra za zdravstvene raziskave v Portlandu v ZDA. Zdravnica je poudarila, da so otroci mater, ki se med nosečnostjo čezmerno zredijo, preprosto 'programirani', da bodo tudi sami debeli. Po standardih ameriškega združenja porodničarjev in ginekologov, so debeli otroci tisti, ki ob rojstvu tehtajo več kot štiri kilograme.
 

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 561