Zadovoljna.si
Protesti

Novice

Olgo Onassis ujeli, ko je brskala po smeteh, ker nima za hrano

Z.C.
27. 10. 2011 11.42
3

Slika lahko pove več kot tisoč besed. Prikazuje Olgo Onassis, oblečeno v strgana in umazana oblačila, medtem ko brska po smeteh, da bi našla kakšno primerno toplo obleko, ki bi jo zaščitila v hladnih zimskih dneh. Olga je vdova Georgiosa Onassisa, bratranca bogatega milijarderja Aristotela Onassisa, in je postala simbol hude krize, v kateri se je znašla Grčija.

Protesti
Protesti FOTO: Reuters

Olga je bila poročena z Georgiosom Onassisom, bratrancem grškega milijarderja Aristotela Onassisa, moža Jacqueline Kennedy in dolga leta ljubimca operne pevke Marie Callas, ki je umrl leta 1975. Olga je vdova in se je znašla v hudih finančnih težavah. Redno obiskuje menzo za reveže v cerkvi v Atenah, oblačila pa išče kar po smeteh. V intervjuju za nemški Bild je povedala: "Od družine ne dobim nikakršne pomoči. Preživeti moram s pokojnino, ki so jo zaradi krize znižali na 300 evrov mesečno." Njena zgodba je zakrožila na spletu kot simbol revščine, v kateri se je zaradi hude krize znašla Grčija. S 300 evri se pač ne da preživeti. To dobro vedo tudi mnogi Slovenci, a to je že druga zgodba ...
 

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 604