Zadovoljna.si
Angelina Jolie, Brad Pitt - 13

Novice

Pitt in Jolie darovala 340 tisočakov Somaliji

Z.N.
10. 10. 2011 09.14
0

Angelina Jolie in njen patner Brad Pitt slovita kot najbolj dobrodelna zvezdnika. Par, ki je v dobrodelne namene daroval že več milijonov dolarjev, je tokrat Somaliji namenil 340 tisočakov za projekt, v sklopu katerega bi pomagali ženskam in otrokom.

Brad in Angelina sta doslej prek svoje fundacije v dobrodelne namene darovala že več milijonov dolarjev.
Brad in Angelina sta doslej prek svoje fundacije v dobrodelne namene darovala že več milijonov dolarjev.FOTO: Reuters
Kot poroča časnik The Standard, sta Brad Pitt in Angelina Jolie podarila 340.000 dolarjev v dobrodelne namene. Z donacijo sta podprla projekt, v katerem bi v Somaliji na območjih, kjer divja vojna in kjer življenja mnogih ogrožata suša in lakota, pomagali ženskam materam in otrokom. Dahir Mohamed iz združenja Just Relief Aid je pojasnil, da je donacija Fundacije Jolie-Pitt izjemno pomembna, saj bodo s temi sredstvi lahko nudili pomoč več kot 300 ženskam z otroki, ki vsak dan obiščejo taborišče Badbaado v Mogadišu, glavnem mestu Somalije, kjer sicer na ulicah še vedno divjata kaos in nasilje. V Badbaadu se je od sredine julija do zdaj zateklo že več deset tisoč ljudi.
Somalijo je zajela najhujša kriza v zadnjih 60 letih, ki velja za najhujšo humanitarno krizo na svetu. Združeni narodi poudarjajo, da bi lahko tam zaradi suše in lakote, ki sta do zdaj najbolj prizadeli države Afriškega roga, v prihodnjih mesecih umrlo tudi do 750 tisoč ljudi. Do zdaj naj bi na jugu Somalije umrlo že več kot 29 tisoč otrok mlajših od pet let, več kot dva milijona otrok je podhranjenih in potrebujejo nujno pomoč.
Angelina je za dobrodelnost prejela že več priznanj.
Angelina je za dobrodelnost prejela že več priznanj.FOTO: Reuters

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 604