Zadovoljna.si
Buckinghamska palača je tako letos po grobih ocenah na račun turistov zaslužila približno deset milijonov funtov ali skoraj 12 milijonov evrov.

Novice

Poročna obleka Kate Middleton privablja turiste

STA
05. 10. 2011 12.01
0

Buckinghamsko palačo si je letos ogledalo 600.000 obiskovalcev ali približno 187.000 več kot lani, so sporočili z britanskega kraljevega dvora. Po mnenju strokovnjakov je dodatne obiskovalce pritegnila poročna obleka žene britanskega princa Williama, Kate Middleton, ki si jo je mogoče ogledati v okviru ene od zbirk, razstavljenih v palači.

Buckinghamska palača je tako letos po grobih ocenah na račun turistov zaslužila približno deset milijonov funtov ali skoraj 12 milijonov evrov.
Buckinghamska palača je tako letos po grobih ocenah na račun turistov zaslužila približno deset milijonov funtov ali skoraj 12 milijonov evrov.FOTO: Reuters

Poročno obleko Kate Middleton, ki jo je kreirala Sarah Burton, oblikovalka modne hiše Alexander McQueen, so si prvi turisti lahko ogledali 23. julija, razstavljena pa je bila vse do 3. oktobra, ko Buckinghamska palača vsako leto do naslednjega poletja zapre svoja vrata za obiskovalce. Vsak pogleda na obleko željni obiskovalec mora pred vstopom v palačo svojo denarnico olajšati za 17,50 funta (približno 20 evrov), kolikor znaša vstopnina. Buckinghamska palača je tako letos po grobih ocenah na račun turistov zaslužila približno deset milijonov funtov ali skoraj 12 milijonov evrov. Palačo so si turisti sicer prvič v zgodovini lahko ogledali leta 1993, ko je kraljica s pomočjo vstopnine zbrana sredstva namenila za obnovo gradu Windsor, ki ga je leto prej močno poškodoval požar. Obnovljeni Windsor je sicer letos obiskalo približno 680.000 turistov, s čimer je bil dosežen rekord zadnjih petih let, povečan obisk pa strokovnjaki tudi v tem primeru pripisujejo poroki Williama in Kate.

 

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 604