Zadovoljna.si
Jigme Khesar Namgyel

Novice

Tudi butanski kralj napovedal poroko

STA
22. 05. 2011 12.01
1

Nizu kraljevih porok v letošnjem letu se bo pridružil tudi butanski kralj. Kot je danes napovedal 31-letni Jigme Khesar Namgyel Wangchuck, se bo poročil oktobra. Njegova izbranka je tako kot soproga britanskega princa Williama neplemiškega porekla, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Jigme Khesar Namgyel
Jigme Khesar Namgyel FOTO: Reuters
Butanski kralj, ki ima diplomo britanskega Oxforda, je svoj namen razkril na otvoritvenem zasedanju parlamenta, je za francosko tiskovno agencijo AFP povedal predstavnik ministrstva za informiranje. Po navedbah lokalnih medijev njegova zaročenka Jetsun Pema ni plemiškega rodu.

Par se bo pridružil nizu kraljevih porok v letošnjem letu. Svetovno pozornost sta s poroko 29. aprila že pritegnila britanski princ William in Kate Middleton. Julija se bo s plavalko Charlene Wittstock poročil monaški knez Albert.

Butan je ena izmed najbolj odmaknjenih držav na svetu, ki jo med drugim pestijo izjemno slabe prometne povezave. Televizija je v državi dovoljena šele od leta 1999, oblasti pa se močno upirajo množičnemu turizmu. Država je iz absolutne monarhije postala ustavna monarhije leta 2008, ko je Butan sprejel ustavo in izvedel prve parlamentarne volitve, piše AFP.

Jigme Khesar Namgyel
Jigme Khesar NamgyelFOTO: Reuters


 

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 604