Zadovoljna.si
Je Federica res umrla zaradi tetovaže?

Novice

23-letna študentka umrla zaradi tetovaže

Z. T.
22. 04. 2013 14.40
16

23-letna italijanska študentka si je omislila tetovažo, ki jo je po vsej verjetnosti stala življenja. Le dan po tem, ko je obiskala salon, je namreč dobila visoko vročino, padla v komo in umrla. To ni bila dekletova prva tetovaža, študentka jih je oboževala in bila je zvesta enemu tetovatorju. A tokrat je nekaj šlo hudo narobe.

Je Federica res umrla zaradi tetovaže?
Je Federica res umrla zaradi tetovaže?FOTO: Facebook
Federica Iammatteo je v urgentni blok bolnišnice prišla z zelo visoko telesno temperaturo, kar 41 stopinj, ki je nikakor ni mogla zbiti. In v boju proti hudo povišani temperaturi so bili nemočni tudi v bolnišnici, zaradi česar so jo preselili v drugo bolj opremljeno. A tudi tukaj niso bili uspešni, 23-letnica je padla v komo in na koncu, 16 ur po tem, ko je v spremstvu mame prišla po pomoč, podlegla hudi okužbi. Zdravniki so ugotovili, da je šlo za septični šok, pri čemer vse kaže, da se je to zgodilo zaradi tetovaže, ki si jo je Federica, sicer na videz popolnoma zdravo dekle, omislila dan prej.

Preiskujejo umor

Smrt 23-letne milanske študentke je sedaj vzela v roke državna tožilka, ki trenutno preiskuje primer umora. Pod drobnogledom so zdravstvene kartoteke, opravljena bo obdukcija, saj je treba natančno ugotoviti, zaradi katere okužbe je Federica umrla. Ugotovljeno bo, ali je okužbo dobila med tetovažo in ali je morda bila alergična na katero od sestavin. Preiskovalci so se tako že oglasili v tetovatorskem lokalu v Milanu, kjer je bila Federica redna stranka, a niso zasledili nobenih nepravilnosti.

Postala alergična?

Federica kot že rečeno ni bila prvič pri tetovatorju, oboževala je tatuje in vedno je obiskovala isti lokal. Nikoli ni imela težav, vse do dne, ko se je počutila slabo. Da se ne počuti najbolje, je potožila že tetovatorju, ki je preiskovalcem povedal, da se je dekle že med tetoviranjem pritoževalo, da ga boli grlo ter da se čudno počuti, medtem ko ji je na rami delal sliko ribe, da bi prekril neki stari tatu. Dan po opravljeni tetovaži je prijateljici poslala sms: ''Sploh ne čutim več svojih rok in nog.'' Ob 10. uri je prišla po pomoč v bolnišnico, a od takrat je vse šlo le še navzdol, vročine ji nikakor niso mogli zbiti, odpovedovati so ji začeli organi, prepeljali so jo v drugo bolnišnico. Okoli tretje ure ponoči je umrla. Sedaj tožilstvo sumi, da je morda 23-letnica postala alergična na neko sestavino, na katero prej ni bila.

Pridružite se nam na Facebooku, to lahko storite s klikom na

  • MERCATOR zivalice
  • ŽAN
  • ŽIGA
  • ROK
  • VESNA
  • SAŠA
  • BRUNO
  • LIZA

KOMENTARJI (16)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 577