Zadovoljna.si
Lady Gaga

Novice

V Washingtonu na ogled "mesna" obleka Lady Gaga

STA
10. 09. 2012 13.12
1

Obleka iz surovega mesa, ki jo je Lady Gaga nosila na podelitvi nagrad MTV (MTV Video Music Awards) leta 2010, je od petka na ogled v washingtonskem nacionalnem muzeju, ki je posvečen ženskam v umetnosti (National Museum of Woman in the Arts). Razstava med drugim vključuje tudi lisičje krzno, ki ga je nosila Billie Holiday in škornje Patti Smith.

Lady Gaga
Lady Gaga FOTO: X17ONLINE.COM

Na razstavi je predstavljen tudi klavir, na katerem je ekscentrična pevka zaigrala svoje prve akorde, ob njem pa še 250 predmetov. Ti so povezani s 70 umetnicami in pokrivajo širok časovni lok od leta 1920 do danes.

Postavitev z naslovom "Women Who Rock; Vision, Passion, Power" so pripravili v clevelandskem muzeju Dvorana slavnih rock'n'rolla (Rock and Roll Hall of Fame). Z njo želijo predvsem izpostaviti vlogo glasbenic, ki so v zadnjem stoletju pustile velik pečat v ameriški kulturi in rock'n'rollu.

Med drugim so v postavitev vključili še Madonnino obleko oblikovalca Jeana-Paula Gauthierja, beležnico Janis Joplin in kitaro Taylor Sfift.

Razstava bo na ogled do 6. januarja.
 

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 604