Zadovoljna.si
image (28)

Novice

Z okroglimi manekenkami v boj proti anoreksiji

Z.M.
03. 06. 2011 13.35
3

V modni industriji ni nič nenavadnega, če uredniki za slikanja najamejo tudi manekenke močnejših postav, urednica italijanskega Voguea pa je šla še korak dalje in je z okroglimi modeli okrasila celo naslovnico. Glavni namen njene odločitve je učinkovit boj proti anoreksiji, ki uničuje življenja vedno več mladih manekenk.

Franca Sozzani, urednica italijanskega Voguea se je odločila, da bo jasno in glasno pokazala, da se ne strinja z modnim trendom, ki od manekenk zahteva stradanje. Proti anoreksiji se bo javno borila tudi preko naslovnice največjega modnega časopisa, ki jo bodo junija krasile tri okroglolične močnejše manekenke Tara Lynn, Candice Huffine in Robyn Lawley.

Dekleta so pozirala v spodnjem perilu, glavni namen fotografije pa je bil, da izpostavi njihova zaobljena telesa in jih ne skriva za tančicami in haljami.

Okroglo je bolj privlačno

"Modni posel so vedno obtoževali spodbujanja mladih deklet k anoreksiji in s to akcijo želim pokazati, da smo se v modi pripravljeni aktivno boriti proti tej zahrbtni bolezni,“ je razložila Sozzanijeva in obljubila, da bo v prihodnje izdaje vključila še več močnejših manekenk. "Ne vem, zakaj bi morala močnejša dekleta shujšati. Pogosto so bolj okrogle ženske še bolj privlačne in zapeljive,“ je še dodala urednica.

Nekoč močnejše, danes suhice

Pred italijansko naslovnico, ki jo bodo julija krasile manekenke močnejše postave, je bila zadnja okroglolična gospodična, ki se je smejala s prve strani te modne revije, Sophie Dahl, ki je malo za tem shujšala za skoraj deset kilogramov. Podobno se je zgodilo tudi manekenki Crystal Renn, ki je veljala za najbolj znano močnejšo manekenko, nato pa je v lanskem letu začela pospešeno izgubljati kilograme in se danes v modnem svetu pojavlja brez pridevnika 'plus-size'. Tudi zmagovalka osme sezone AMerica's Next Top Model Whitney Thompson je dve leti po svoji zmagi presenetila s shujšano podobo. Upamo, da Tare, Candice in Robyn ne čaka podobna usoda!

  • MERCATOR zivalice
  • ŽAN
  • ŽIGA
  • ROK
  • VESNA
  • SAŠA
  • BRUNO
  • LIZA

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 582