Zadovoljna.si
Maščobne blazinice ogožajo srčne bolnike.

Novice

Zaobljen trebušček je lahko nevaren

Z.S.
09. 05. 2011 07.00
0

Britanska klinika je analizirala podatke iz petih študij, v katerih je skupaj sodelovalo blizu 16 tisoč bolnikov. Ugotovili so, da maščoba na trebuhu pri srčnih bolnikih povečuje tveganje za smrt kar za 75 odstotkov v primerjavi s tistimi, ki na pasu nimajo odvečnih maščobnih blazinic.

Maščobne blazinice ogožajo srčne bolnike.
Maščobne blazinice ogožajo srčne bolnike.FOTO: iStockphoto

Zdravniki, ki so analizirali pridobljene podatke, poudarjajo, da morajo ljudje z odvečno maščobo na trebuščku veliko pozornosti nameniti predvsem zdravemu hujšanju. Hitre diete in neredna prehrana naj bi po ugotovitvah še dodatno oslabile srce in pripomogle k višjemu zdravstvenemu tveganju. Tudi srčni bolniki z indeksom telesne mase med 20 in 25, ki velja za zlato sredino, so bolj izpostavljeni prezgodnji smrti, če je njihov trebušček obložen z maščobo. "Ta študija je pokazala, da je trebušna debelost glavni dejavnik tveganja za srčne bolnike, tudi če jim ITM (indeks telesne mase) kaže normalno stopnjo," je javnosti zaupal doktor Mike Knapton, direktor zdravstvene fundacije v Veliki Britaniji.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 604