Zadovoljna.si
image (28)

Novice

Je pretirano koščena ali elegantno vitka?!

Z.N.
15. 11. 2011 12.01
20

Manekenka, ki promovira novo kolekcijo Drop Dead, ne zadošča angleškim standardom oglaševanja, zato so predvajanje reklame prepovedali. Manekenka je namreč preveč suha in po mnenju oglaševalske zbornice promovira anoreksijo. Pri Drop Dead se z odločitvijo ne strinjajo in menijo, da je manekenkino telo skladno, njene mere pa standardne.

"Manekenka je presuha in je videti anoreksična," so povedali pri britanski organizaciji ASA (Advertising Standard Authority). Dekle je na fotografijah oblečeno v pisane kopalke, precej do izraza pa so namesto kopalk prišle njene koščene roke, rebra in boki, zaradi česar so morali pri Drop Dead oglas umakniti. "Na fotografiji so njeni boki, rebra in ključnica preveč izraziti. Ugotovili smo, da je v kombinaciji z izbranimi oblekami in make upom manekenka videti veliko presuha," so še povedali, prepričani, da bi tak oglas lahko negativno vplival na mlada dekleta. "Ciljna skupina Drop Deada so predvsem mladi in ocenili smo, da dekle, ki je tako koščeno in pozira tako, da je videti še bolj suho, lahko mladim prinese napačno sporočilo. Po premisleku smo sicer ugotovili, da takšna reklama za kratke hlačke ali kopalke sicer ni kazniva, je pa socialno neodgovorno dejanje."

'Dekle ima standardne mere'

Pri Drop Dead se z odločitvijo organizacije ne strinjajo. Na podano oceno so odgovorili, da manekenka, ki je nastopila v oglasu, ni presuha, da je v dobri formi in da je njeno telo skladno, njene mere pa standardne. Oceno ASE so označili za nerazumno. Poleg tega trdijo, da ima izbrano dekle nosi obleke številka 36 in da je nepošteno, da se jo označuje za anoreksično. Nekateri podjetje še zagovarjajo, rekoč da nekoga, ki ni videti popolnoma zdrav, ni pošteno označiti za nezdravega (v tem primeru anoreksičnega), nekateri pa so mnenja, da je podjetje namenoma za oglas izbralo takšno dekle. "Če ne bi bilo prepovedi oglasa, se najverjetneje o propagandni potezi podjetja sploh ne bi toliko govorilo," pišejo.
 

  • MERCATOR zivalice
  • ŽAN
  • ŽIGA
  • ROK
  • VESNA
  • SAŠA
  • BRUNO
  • LIZA

KOMENTARJI (20)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 582