Potrebujemo:
– polovico svežega ananasa
– večji avokado
– 1,5 dl naravnega pomarančnega soka
– 35 g masla
– 2 žlici medu
– 2 žlici ruma
– vaniljev strok
– sladkor v prahu
– črni poper v zrnu (potrebujete tudi mlinček)
Ananas olupimo in narežemo na poljubne kocke. V ponvi raztopimo maslo in na njem popečemo ananas, dokler ni zlato rjave barve. Nato prilijemo pomarančni sok, rum, med in nastrgan stržen vaniljevega stroka. Vse skupaj kuhamo nekaj minut, dokler se omaka ne začne gostiti. Ponev odstavimo z ognja in narežemo avokado. Sprva ga olupimo, nato odstranimo koščico in nasekljamo na dolge lističe. Razporedimo jih po krožniku in dodamo ananas z omako. Vse skupaj sladkamo s sladkorjem v prahu in začinimo s sveže mletim poprom.
Dober tek vam želi uredništvo Zadovoljna.si.
KOMENTARJI (0)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV