Sestavine:
- vrečka suhega kvasa
- 150 g masla
- 70g sladkorja
- Vanilijev sladkor
- Jajce
- 4 rumenjaki
- 2-3 žlice ruma
- Nastrgana limonina lupina
- 500g moke
- Sol
- Pol litra mleka
- 200g kandiranega sadja
Kvas in eno žličko sladkorja raztopimo v petih žlicah mlačnega mleka in pustimo na toplem 15 minut. Maslo mešamo dokler se ne zapeni in dodamo sladkor, vanilijev sladkor, jajce, rumenjake, rum in limonino lupino. Dodajte moko, sol, kvas in mleko. Testo pustite na toplem, da vzhaja (cca. 50 min). Testu dodajte kandirano sadje in ga položite v namaščen model za kolače. Pecite približno 50-55 minut na temperaturi 200-220 stopinj. Pečen kolač posujte z mletim sladkorjem in postrezite.
Dober tek vam želi ekipa Zadovoljna.si.
KOMENTARJI (0)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV