Sestavine:
(za 4 osebe)
- 120 gramov kuskusa
- 100 gramov edamca
- 4 bučke
- olivno olje
- sol
- maslo
- bazilika
- peteršilj
- sir edamec 100g
Priprava bučk:
Kuskus skuhamo v vodi, ki ji dodali ščepec soli. Ko je skuhan, ga dobro ohladimo. Bučke po dolgem prerežemo in jih izdolbemo. Položimo jih na pekač, premazan z oljem. Malce jih pokapamo z olivnim oljem in solimo. Izdolbeno sredico bučk naseklajmo in jo prepražimo v ponvi, na kateri smo predhodno segreli maslo. Po želji dodamo sol in baziliko. V posodi dobro premešamo kuskus, prepražene bučke, sesekljan peteršilj, baziliko, sol in nariban sir. Z dobljeno maso nadevamo bučke in jih potresemo s sirom in baziliko. Bučke pečemo 20 minut na 175 stopinj Celzija.
Dober tek!
KOMENTARJI (0)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV