Potrebujemo:
1 kg bučk
50 g masla
polovico manjše čebule
žlico pšenične bele moke
1 dl sladke smetane
poper
sol
kis
kumino
Bučke operemo ter olupimo in jih narežemo na majhne kocke. Nato jih osolimo, prilijemo malo kisa in potresemo s kumino. Čebulo sesekljamo in jo prepražimo na maslu. Dodamo še bučke in jih v pokriti posodi dušimo, dokler ne postanejo mehke. Na njih potresemo žlico moke ter zalijemo s smetano. Vse skupaj osolimo ter dodamo ščepec kumine in popra.
Postrežemo kot prilogo k mesu ali kot samostojno jed.
Dober tek vam želi ekipa Zadovoljna.si.
KOMENTARJI (1)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV