Potrebujemo:
jedilno čokolado za preliv
400 g moke
5 g pecilnega praška
250 g masla
250 g sladkorja v prahu
zavitek vaniljevega sladkorja
5 jajc
1,2 dl mleka
800 g češenj (kompot ali zmrznjene)
limonina lupinica
ščepec soli
Maslo raztopimo in penasto umešamo s sladkorjem v prahu, vaniljevim sladkorjem, soljo in naribano limonino lupinico. Dodamo še jajca, moko, pecilni prašek, ščepec soli in vse skupaj zalijemo z mlekom. Testo razporedimo po namaščenem pekaču in posujemo s češnjami. Pečemo 45 minut na 180 stopinjah. Ko se kolač ohladi, ga prelijemo s stopljeno jedilno čokolado in postrežemo ob skodelici mleka ali čaja.
Dober tek vam želi uredništvo Zadovoljna.si.
KOMENTARJI (0)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV