Sestavine:
Piškotno testo:
1 zavitek polnozrnatih piškotov
nekaj žlic masla
Nadev:
750 g svežega sira (npr. namaz Philadelphia)
250g polnomastne skute
lonček sladkorja (oz. po okusu)
10 žlic kisle smetane
5 žlic sladke smetane
čajna žlička vaniljevega ekstrakta
5 jajc
Priprava:
Polnozrnate piškote zmeljemo in jim dodamo stopljeno maslo. Zmešamo, da nastane kompaktno piškotno testo, ki ga položimo v tortni model in ga lepo enakomerno porazdelimo oz. pritisnemo na dno.
V večji posodi zmešamo sveži sir, skuto, sladkor in vaniljev ekstrakt. Ko je dobro premešano (sladkor mora biti stopljen), dodamo kislo in sladko smetano, nato pa še jajca, počasi enega za drugim, in mešamo z najnižjo hitrostjo, da ne nastanejo mehurčki. Maso počasi vlijemo čez piškotno testo in pečemo 50 minut pri 175 °C. Ko je torta pečena, se mora ohladiti počasi. Čez nadev pa lahko poljubno damo stopljeno čokolado, sadje. Torta naj bo čez noč v hladilniku, saj je okusna samo, če je dobro ohlajena.
Dober tek vam žel ekipa zadovoljna.si!
KOMENTARJI (0)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV