Sestavine:
Sestavine za testo:
750g pšenične bele moke
250g sladkorja v prahu
500g margarine
75g orehov
Limonina lupina
Cimet
Sol
2 jajci
Sestavine za kremo:
200g margarine
100 g sladkorja v prahu
200g jedilne čokolade
200g sladke smetane
Sestavine za preliv:
100g jedilne čokolade
Priprava:
Priprava testa:
V posodo stresemo moko, ji dodamo sladkor v prahu, narezano margarino, mlete orehe, limonino lupinico, cimet, sol in jajci. Vse skupaj dobro zgnetemo v gladko testo, ki ga nato zavijemo v folijo in ga za 2 uri damo v hladilnik. Testo razvaljamo na približno 4 mm debeline, iz njega izrežemo kroge in jih pečemo 10 minut na 180° C.
Priprava kreme:
Margarino stopimo in ji dodamo sladkor, jedilno čokolado ter tekočo sladko smetano. Kremo kuhamo na rahlem ognju približno 3 minute. Nato kremo ohladimo, jo stepemo in damo v vrečko za brizganje. Na en pečen piškot nabrizgamo kremo, ter pokrijemo z drugim piškotom. Tako naredimo pri vseh preostalih piškotih.
Priprava preliva:
V loncu zavremo vodo in nad njo v posodi raztopimo jedilno čokolado. Z njo prelijemo polnjene piškote.
KOMENTARJI (0)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV