Potrebujemo:
- žlico moke
- 40 dag očiščene cvetače
- 20 dag olupljenega krompirja
- nekaj cvetačnih listov
- 1,5 litra goveje juhe ali vode
- 1 dl kisle smetane
Začimbe:
- sol
- poper
- limonin sok (nekaj kapljic)
- muškatni orešček
Na maslu prepražimo žlico moke, dodamo 40 dag očiščene in narezane cvetače ter 20 dag olupljenega in narezanega krompirja. Za boljši okus dodamo še nekaj cvetačnih listov. Vse skupaj zalijemo z 1,5 goveje juhe ali vode. Kuhamo na zmernem ognju dokler se zelenjava popolnoma ne zmehča. Nato juho zmiksamo in ponovno prevremo. Dodamo ji začimbe – žličko jušnega koncentrata, sol, poper, limonin sok, ščepec muškatnega oreščka in 1 dl kisle smetane.
Dober tek vam želi uredništvo Zadovoljna.si.
KOMENTARJI (0)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV