Zadovoljna.si
image (28)

Njam...

Francoska čebulna juha

Z.M.
01. 11. 2010 16.15
0

Ni boljšega zdravila za zdravljenje prazničnega mačka, kot je okusna juha, ki vas nasiti in hkrati pogreje. Francoska čebulna juha velja za veliko specialiteto, ki vas zagotovo ne bo pustila ravnodušnih!

Za 4 krožnike juhe potrebujemo:
– 4 velike čebule (500 g čebule)
– sol
– 2 stroka česna
– 1 liter čiste goveje juhe
– 100 g sira ementalec
– 20 g masla
– 4 rezine francoske štruce
– 2 dl suhega belega vina
– 3 žličke sladkorja
– beli poper v zrnu
– 2 žlički limoninega soka
– kumino v prahu
– muškatni orešček

Priprava:
Čisto govejo juho z dodatkom belega vina zavremo. V segreto posodo z maslom vsujemo olupljeno čebulo, narezano na tanka kolesca, jo nekaj časa pražimo, nato ji dodamo sladkor, sol, sveže mleti bel poper, kumino, ščepec nastrganega muškatnega oreščka in en sesekljan strok česna. Pražimo, dokler sladkor rjavo ne karamelizira. Vse skupaj zalijemo z vročo jušno-vinsko mešanico in kuhamo približno 15 minut. Medtem v ponvi zlato rumeno popečemo rezine francoske štruce in jih premažemo s preostalim strokom sesekljanega česna. Juhi dodamo še limonin sok, jo prelijemo v štiri ognjevarne skodelice, čez njo položimo po eno popečeno rezino kruha in vse skupaj posipamo z nastrganim sirom ementalec. Potisnemo v pečico, segreto na 200 stopinj, in tri do štiri minute gratiniramo.


Juho serviramo kar v skodelicah, v katerih smo jo gratinirali.
 

Dober tek!
 

UI Vsebina ustvarjena brez generativne umetne inteligence.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 658