Za 4 krožnike juhe potrebujemo:
– 4 velike čebule (500 g čebule)
– sol
– 2 stroka česna
– 1 liter čiste goveje juhe
– 100 g sira ementalec
– 20 g masla
– 4 rezine francoske štruce
– 2 dl suhega belega vina
– 3 žličke sladkorja
– beli poper v zrnu
– 2 žlički limoninega soka
– kumino v prahu
– muškatni orešček
Priprava:
Čisto govejo juho z dodatkom belega vina zavremo. V segreto posodo z maslom vsujemo olupljeno čebulo, narezano na tanka kolesca, jo nekaj časa pražimo, nato ji dodamo sladkor, sol, sveže mleti bel poper, kumino, ščepec nastrganega muškatnega oreščka in en sesekljan strok česna. Pražimo, dokler sladkor rjavo ne karamelizira. Vse skupaj zalijemo z vročo jušno-vinsko mešanico in kuhamo približno 15 minut. Medtem v ponvi zlato rumeno popečemo rezine francoske štruce in jih premažemo s preostalim strokom sesekljanega česna. Juhi dodamo še limonin sok, jo prelijemo v štiri ognjevarne skodelice, čez njo položimo po eno popečeno rezino kruha in vse skupaj posipamo z nastrganim sirom ementalec. Potisnemo v pečico, segreto na 200 stopinj, in tri do štiri minute gratiniramo.
Juho serviramo kar v skodelicah, v katerih smo jo gratinirali.
Dober tek!
KOMENTARJI (0)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV