Sestavine za 4 osebe:
350 g testenin (fusili)
3 paprike
8 bučnih cvetov
2 bučki
2 stroka česna
2 fileja slanih inčunov
1 mocarela
nekaj listov bazilike
2 žlici ribanega parmezana
oljčno olje
sol
Priprava:
Najprej operite vso zelenjavo. Razrežite na majhne koščke paprike ter bučke na debelejše trakove. Cvetove bučk razrežite na polovico po dolžini. V ponvi v 2 žlicah oljčnega olja popražite česen, ko porumeni, ga odstranite. Nato popražite inčune, pozneje dodate papriko. Po petih minutah primešajte še bučke in čez nadaljnjih 5 minut še bučkine cvetove. Posolite in na močnejšem ognju kuhajte 15 minut. Medtem skuhajte testenine. Odcejene fusile stresite v ponev z zelenjavo, dodajte še na kocke narezano mocarelo, parmezan. Vse skupaj pogrejte na močnejšem ognju.
Ko so testenine že na krožniku, potresite z baziliko.
KOMENTARJI (0)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV