Zadovoljna.si
image (28)

Njam...

Goveja pečenka Wellington

Z.B.
16. 11. 2009 18.33
0

Za vas smo pripravili hrustljavo in okusno govejo pečenko Wellington.


1 kos govejega (pljučnega) fileja, cca 800 dag
500 gramov gobic po lastni izbiri (lisičke, jurčkov, šampinjonov)
2 žlici gorčice
1 strok česna
20-25 dag parma pršuta
1 šalotka
Zažimbe: poper, sol, olivno olje, timjan, žajbelj, rožmarin, sladka ali kisla smetana, chilli.

Goveji file najprej začinimo s soljo, poprom in rožmarinom. Na tanko narežemo gobice in jih razdelimo: 100g jih spravimo za omako, preostanek pa sesekljamo z multipraktikom in jih popečemo na vroči ponvi, da vsebina spusti vodo. Nato zmesi dodamo še ostale začimbe, timijan in malo chillija. Na delovno površino raztegnemo širok kos celofana in nanj položimo pršut v širini fileja, ga premažemo s sesekljanimi ter začinjenimi gobicami.
Goveji file medtem popečemo na olivnem olju, ga namažemo z gorčico in položimo na gobovo zmes. Vse skupaj zavijemo v celofan in ohladimo za nekaj časa (dobro uro).

Ohlajen in lepo premazan file zavijemo v testo, ki ga premažete z rumenjakom. Govejo pečenko v testu nato pečemo v pečici pri temperaturi 200 stopinj približno dvajset minut, nato pa po želji temperaturo zmanjšamo za nadaljne pol ure, da dobimo srednje pečeni file.

Pred koncem popražimo na olivnem olju še eno sesekljano šalotko, jo posolimo in dodamo strok česna ter preostale gobice. Vse skupaj popražimo nekaj minut, dodamo še ščepec začimb (žajbelj, timijan, sol) in na koncu dodamo še smetano, k ije lahko kisla ali sladka. Omako prelijemo čez Weelingtonovo pečenko, ki ste jo narezali na 2,5 centimeterske rezine.

Pa dober tek vam želimo!

UI Vsebina ustvarjena brez generativne umetne inteligence.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 646