Potrebujemo:
- 6 jajc
- 25 dag moke
- 1 zavitek pecilnega praška
- 25 dag sladkorja
- 50 dag jagod
- 4 žlice jagodne marmelade
- 1 dl tekočina iz kompota
Priprava:
Iz beljakov stepemo trd sneg, ki mu počasi s šibo primešamo rumenjake, zmešane s sladkorjem in moko, presejano s pecilnim praškom. Testo razporedimo v model (pomaščen in pomokan ali oblečen v peki papir) in spečemo na 180 stopinjah v prej ogreti pečici, približno 15 minut. Biskvit ohladimo; ohlajenega prerežemo, obe polovici namočimo (voda od kompota, rum ...), spodnjo polovico tanko premažemo z jagodno marmelado in po njej naložimo oprane, na manjše koščke narezane jagode. Če imamo čas, naredimo kremo in jagode razporedimo po kremi. Torto lahko prelijemo s stopljeno čokolado ali pa na tanko premažemo z marmelado in okrasimo s smetano in jagodami. Če imamo možnost peke v pekaču z obliko srca, imamo z malo dela zelo privlačno torto, idealno za romantično večerjo v dvoje!
KOMENTARJI (0)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV