Zadovoljna.si
image (28)

Njam...

Jagodna torta v obliki srca

Z.M.
13. 02. 2011 15.20
0

Valentinovo je pred vrati in kaj je lepšega, kot če se s partnerjem med rjuhami razvajata še z okusno jagodno torto. Navsezadnje pravijo, da gre ljubezen tudi skozi želodec!

Potrebujemo:
- 6 jajc
- 25 dag moke
- 1 zavitek pecilnega praška
- 25 dag sladkorja
- 50 dag jagod
- 4 žlice jagodne marmelade
- 1 dl tekočina iz kompota
 

Priprava:
Iz beljakov stepemo trd sneg, ki mu počasi s šibo primešamo rumenjake, zmešane s sladkorjem in moko, presejano s pecilnim praškom. Testo razporedimo v model (pomaščen in pomokan ali oblečen v peki papir) in spečemo na 180 stopinjah v prej ogreti pečici, približno 15 minut. Biskvit ohladimo; ohlajenega prerežemo, obe polovici namočimo (voda od kompota, rum ...), spodnjo polovico tanko premažemo z jagodno marmelado in po njej naložimo oprane, na manjše koščke narezane jagode. Če imamo čas, naredimo kremo in jagode razporedimo po kremi. Torto lahko prelijemo s stopljeno čokolado ali pa na tanko premažemo z marmelado in okrasimo s smetano in jagodami. Če imamo možnost peke v pekaču z obliko srca, imamo z malo dela zelo privlačno torto, idealno za romantično večerjo v dvoje!

UI Vsebina ustvarjena brez generativne umetne inteligence.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 646