Sestavine:
750 g krompirja
jagode (odvisno od števila cmokov)
200g bele moke
100g masla
1 jajce
drobtine, sladkor in cimet po okusu
rum
Priprava:
Testo naredimo iz krompirja, ki ga olupimo, operemo in narežemo na drobne koščke. Kuhamo ga v soljeni vodi dobrih 15 minut. Medtem operemo jagode in jih namočimo v sladkor in rum. Ko je krompir kuhan, ga odcedimo in naredimo pire, ki mu dodamo raztopljeno maslo, sol, rumenjak in moko ter vse skupaj zgnetemo v testo. Iz testa naredimo majhne kupčke, ki jih postavimo na dlan, damo na sredino jagodo, jo ovijemo s testom in iz tega oblikujemo cmok. Nato jih kuhamo na zmernem in soljenem kropu 20 minut.
Na maslu prepražimo kruhove drobtine, dodamo sladkor in cimet ter dobro premešamo in pazimo, da se ne prismodil. Kuhane cmoke vzamemo iz kropa in jih povaljamo v ponvi z drobtinami.
KOMENTARJI (0)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV