Sestavine:
0,5 kg jagod
3 rumenjaki
3 beljaki
sok dveh pomaranč
0,5 kg mascarpone sira
2 dl gostega soka iz jagod
sladkor po okusu
1/4 l sladke smetane
piškoti
Priprava:
Najprej ločimo rumenjak in beljak, ki ga stepemo v sneg in ga primešamo rumenjakom, ki smo jih kremno zmešali s tremi žlicami sladkorja. Zmesi dodamo stepeno sladko smetano in mascarpone ter vse skupaj na lahno premešamo. Počasi dolijemo jagodni gosti sok.
Na to operemo jagode, jih narežemo in posujemo s sladkorjem. Dodamo sok rdeče pomaranče in pustimo, da se jagode dobro namočijo. Sadež odcedimo, v sok pa namočimo piškote, ki jih potem vodoravno položimo v pekač, nanje pa namažemo maso, ki smo jo pripravili na začetku.
Vse skupaj za 12 ur postavimo v hladilnik in se posladkamo.
KOMENTARJI (0)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV