Sestavine za 4 osebe:
400 g temnih fig
200 g moke iz mandljev
180 g jedilne čokolade
100 g sladkorja v prahu
5 jajc
50 g krompirjevega škroba
1 vrečica kvasa
maslo
1 limona
Priprava:
Umijte in obrišite 250 g fig, olupite jih in jih razrežite na precej velike kose. Jajca in sladkor dajte v posodo ter 5 minut mešajte z električnim mešalnikom, dokler ne dobite homogene zmesi.
V drugi posodi zmešajte mandljevo moko, naribano jedilno čokolado in naribano limonino lupino, nato v to zmes počasi dodajajte jajčno mešanico. Dobro premešajte, nato dodajte še fige.
Izberite pekač, ki ima luknjo v sredini, namažite ga z maslom ter ga posujte z moko. Vlijte maso v pekač ter na vrh dajte preostanek fig. Dajte v pečico, ki ste jo pred tem segreli na 180 stopinj Celzija. Torta naj se peče 40 minut.
KOMENTARJI (0)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV