Sestavine:
Biskvit:
- 5 jajc
- 5 žlic sladkorja
- 5 žlic moke
- pecilni prašek
Krema:
- 0,5 l sladke smetane
- 3x navadni jogurt
- 250 g sladkorja v prahu
- 3 čajne žličke želatine v prahu
- limonin sok
- 1dcl vode
- breskov kompot (lahko tudi kakšen drugačen kompot)
Priprava:
Rumenjake in sladkor stepemo, dodamo vodo in olje, nato še moko s pecilnim praškom in na koncu vmešamo sneg vseh beljakov. Pečemo v ogreti pečici na 180 stopinjah od 35 do 40 minut. Smetano stepemo in segrejemo želatino v 1 dcl vode, ki ne sme zavreti. V posodo damo jogurt in sladkor v prahu ter zmešamo. Dodamo še smetano in na koncu želastino. Biskvit navlažimo s sokom iz kompota in gor damo sadje in šele nato kremo. Posujemo s kakavom in pecivo damo na hladno, da se krema strdi.
Dober tek!
KOMENTARJI (0)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV