Kadar pripravljate juho za štiri osebe, potrebujete:
400 g vršičkov mladih kopriv
olivno olje
1/2 litra jušne osnove (kocka)
en strok česna
150 ml kisle smetane
1 jajce
2 žlici naribanega parmezana
sol in poper
toast
Vršičke mladih kopriv očistite in operite, nato jih za kratek čas pokuhajte v pol litra vrele vode. Koprivo odcedite (vode ne zlijte stran, ker jo boste še rabili) in jo narežite na drobne kose, ki jih nato ponovno stresete v vodo, v kateri ste jih kuhali. Prilijete še jušno osnovo in kuhajte na zmernem ognju. V juho nakapljajte nekaj olivnega olja, dodajte še nasekljan česen, sol, sveže mleti poper. Vse skupaj kuhajte še 15 minut. Tik pred koncem kuhanja vmešajte kislo smetano, stepeno jajce in nariban parmezan.
Juho servirajte vročo. Še prej popecite toast in ga postrezite zraven.
KOMENTARJI (0)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV