Zadovoljna.si
image (28)

Njam...

Juha s koprivami

Z. T.
07. 03. 2010 17.00
0

Koprivo vsi poznamo po neprijetni pekoči bolečini, ki jo občutimo, če se te rastline dotaknemo. Vendar je kopriva lahko tudi odlična sestavina za juho.

Kadar pripravljate juho za štiri osebe, potrebujete:

400 g vršičkov mladih kopriv

olivno olje

1/2 litra jušne osnove (kocka)

en strok česna

150 ml kisle smetane

1 jajce

2 žlici naribanega parmezana

sol in poper

toast

Vršičke mladih kopriv očistite in operite, nato jih za kratek čas pokuhajte v pol litra vrele vode. Koprivo odcedite (vode ne zlijte stran, ker jo boste še rabili) in jo narežite na drobne kose, ki jih nato ponovno stresete v vodo, v kateri ste jih kuhali. Prilijete še jušno osnovo in kuhajte na zmernem ognju. V juho nakapljajte nekaj olivnega olja, dodajte še nasekljan česen, sol, sveže mleti poper. Vse skupaj kuhajte še 15 minut. Tik pred koncem kuhanja vmešajte kislo smetano, stepeno jajce in nariban parmezan.

Juho servirajte vročo. Še prej popecite toast in ga postrezite zraven.

UI Vsebina ustvarjena brez generativne umetne inteligence.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 646