Zadovoljna.si
image (28)

Njam...

Karijeva rižota z jajci

Z. B.
25. 01. 2010 17.00
0

Radi bi jedli riž, pa bi ga radi popestrili. Priskrbite si kari in vaš krožnik bo zažarel v veselih rumenih tonih.

Za štiri osebe potrebujete:
 
1 nasekljana čebula
1 jabolko, olupšljeno, narezano na kocke
2 košča nasekljane zelene
1 strok nasekljanega česna
2 žlički karija
3 žlice oljčnega olja
450 g riža arborio
150 ml jabolčnega soka
3/4 l goveje jušne osnove
sol in sveže mleti poper
6 trdo kuhanih jajc (po dolgem narezana na 8 koščkov)
1 žlica sveže narezanega koriandra
 
Priprava:
 
Na olju 5 minut dušite čebulo, jabolko, zeleno, česen in kari, da se zelenjava zmehča. Povečajte temperaturo na srednje visoko in dodajte riž, 2 minuti mešajte. Dodajte sok in mešajte še 2 do 3 minute. Začnite dolivati jušno osnovo po pol skodelice, kuhajte in mešajte, da se tekočina vpije, vse dokler je riž kuhan. To bo trajalo od 15 do 18 minut. Odstavite in začinite s soljo in poprom. Prestavite v skledo in okrasite z jajci. Na toplem naj stoji 2 do 3 minute. Okrasite s koriandrom in ponudite.

  • MERCATOR zivalice
  • ŽAN
  • ŽIGA
  • ROK
  • VESNA
  • SAŠA
  • BRUNO
  • LIZA

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 577