Za štiri osebe potrebujete:
1 nasekljana čebula
1 jabolko, olupšljeno, narezano na kocke
2 košča nasekljane zelene
1 strok nasekljanega česna
2 žlički karija
3 žlice oljčnega olja
450 g riža arborio
150 ml jabolčnega soka
3/4 l goveje jušne osnove
sol in sveže mleti poper
6 trdo kuhanih jajc (po dolgem narezana na 8 koščkov)
1 žlica sveže narezanega koriandra
Priprava:
Na olju 5 minut dušite čebulo, jabolko, zeleno, česen in kari, da se zelenjava zmehča. Povečajte temperaturo na srednje visoko in dodajte riž, 2 minuti mešajte. Dodajte sok in mešajte še 2 do 3 minute. Začnite dolivati jušno osnovo po pol skodelice, kuhajte in mešajte, da se tekočina vpije, vse dokler je riž kuhan. To bo trajalo od 15 do 18 minut. Odstavite in začinite s soljo in poprom. Prestavite v skledo in okrasite z jajci. Na toplem naj stoji 2 do 3 minute. Okrasite s koriandrom in ponudite.
Njam...
Karijeva rižota z jajci
Radi bi jedli riž, pa bi ga radi popestrili. Priskrbite si kari in vaš krožnik bo zažarel v veselih rumenih tonih.
UI
Vsebina ustvarjena brez generativne umetne inteligence.
KOMENTARJI (0)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV