Sestavine:
Testo:
175 g moke
100 g masla
1 jajce
50 g sladkorja
ščepec soli
Krema:
250 ml mleka
1 vaniljev sladkor
2 rumenjaka
50 g sladkorja
50 g moke
približno 400 g gozdnih sadežev po izbiri
skodelica marelične marmelade
Priprava
Pečico segrejemo na 180 stopinj. Moko in maslo ugnetemo, dodamo jajce, sladkor, vaniljev sladkor in ščepec soli. Testo damo v hladilnik počivat za približno 30 minut. Okrogel pekač s premerom 24 cm namažemo z maslom in ga obložimo s pripravljenim testom. Testo večkrat prebodemo z vilicami. Pekač damo v pečico in pečemo 15 min. Med tem časom pripravimo kremo: mleko segrejemo do vretja. V posodi penasto zamešamo rumenjake in sladkor, dodamo moko in počasi dolivamo mleko. Posodo postavimo spet na ogenj in počasi mešamo do vretja.
Pekač vzamemo iz pečice in vanj vlijemo kremo, ki jo obložimo s sadjem. Pri tem lahko izdelujemo koncentrične kroge iz sadja različnih barv. Da sadje ne oksidira in da dobi torta lep bleščeč videz, ga na tanko premažemo z marelično marmelado.
KOMENTARJI (0)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV