Sestavine za 4 osebe:
200 g prosene moke
3 žlice medu
350 g korenčka
1 ščepec soli
2 dl jabolčnega soka
150 g mletih lešnikov
5 žlic olja
0,75 vrečke pecilnega praška
15 ml limoninega soka
Priprava:
Korenje operemo, ostrgamo in na drobno naribamo. Med razmešamo z jabolčnim sokom, nato prilijemo še olje. Dobro premešamo in dodamo limonin sok, korenček, lešnike in moko. Vse skupaj potresemo s pecilnim praškom, posolimo in dobro premešamo.
Vklopimo pečico in jo naravnamo na 190 °C. Testo damo v namaščen in pomokan manjši model za torte. Pečemo v ogreti pečici od 35 do 40 minut. Torto vzamemo iz pečice, pokrijemo in pustimo nekaj minut počivati.
Torto preložimo na pladenj. Po vrhu jo premažemo s 1/2 dl jabolčnega soka in okrasimo s korenčki iz marcipana.
Dober tek!
Zvrhan lonec idej lahko najdete na Okusno.je.
KOMENTARJI (0)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV