Sestavine:
– 50 g bele čokolade
– 2 jajci
– 1 žlica sladkorja
– 3 dl sladke smetane
– 30 dag kostanjevega pireja
– 30 dag kakijevega mesa
– 1 pomaranča
– 10 dag sladkorja
Priprava:
Mousse:
Ločite rumenjake in beljate. Rumenjake nato penasto umešajte z žlico sladkorja ter dodajte kostanjev pire. Belo čokolado stopite v sopari in jo dodajte zmesi. Iz beljakov stepite trd sneg in stepite sladko smetano. Oboje dodajte prej pripravljeni zmesi. Vse skupaj premešajte in nadevajte v posodice ter postavite na hladno za nekaj ur.
Kakijeva krema:
Meso zrelih kakijev, sok ene pomaranče in sladkor stresite v posodo in vse skupaj nekaj minut počasi kuhajte, da se bo preliv zgostil. Nato ga prelijte čez ohlajen kostanjev mousse.
Dober tek!
KOMENTARJI (0)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV