Zadovoljna.si
Kostanjeva pita

Njam...

Kostanjeva pita

Ž.B.
18. 10. 2010 15.50
0

Jesenska idila nas vabi z novimi okusi in vonji. Naj tudi iz vaše kuhinje zadiši po sladkem kostanju in hrustljavi piti.

Kostanjeva pita
Kostanjeva pitaFOTO: iStockphoto

Potrebujemo:
- 140 g margarine
- 280 g moke
- 1/4 kvasa
- 4 žlice kisle smetane
- beljak
- sol
- sladkor v prahu

Nadev:
- 2 jajci
- 100 g rjavega sladkorja
- 250 g kostanjevega pireja

Margarino stopimo in dodamo moko, ščepec soli, ščepec sladkorja in kislo smetano. Testo pustimo stati pol ure. Medtem zmešamo rumenjake z rjavim sladkorjem in kostanjevim pirejem. Iz beljakov pripravimo čvrst sneg in ga vmešamo v mešanico pireja.

Testo razdelimo na dva dela. En del razvaljamo in ga položimo v namaščen okrogel pekač. Dodajte kostanjev nadev in prekrijte z drugo polovico testa. Pito premažite z beljakom in pecite na 180 stopinjah, dokler ne porumeni. Preden pito postrežemo, jo potresemo še s sladkorjem v prahu.

Dober tek vam želi uredništvo Zadovoljna.si.

UI Vsebina ustvarjena brez generativne umetne inteligence.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 646