Potrebujemo:
- 140 g margarine
- 280 g moke
- 1/4 kvasa
- 4 žlice kisle smetane
- beljak
- sol
- sladkor v prahu
Nadev:
- 2 jajci
- 100 g rjavega sladkorja
- 250 g kostanjevega pireja
Margarino stopimo in dodamo moko, ščepec soli, ščepec sladkorja in kislo smetano. Testo pustimo stati pol ure. Medtem zmešamo rumenjake z rjavim sladkorjem in kostanjevim pirejem. Iz beljakov pripravimo čvrst sneg in ga vmešamo v mešanico pireja.
Testo razdelimo na dva dela. En del razvaljamo in ga položimo v namaščen okrogel pekač. Dodajte kostanjev nadev in prekrijte z drugo polovico testa. Pito premažite z beljakom in pecite na 180 stopinjah, dokler ne porumeni. Preden pito postrežemo, jo potresemo še s sladkorjem v prahu.
Dober tek vam želi uredništvo Zadovoljna.si.
KOMENTARJI (0)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV