Sestavine za 6 oseb:
1 kg namočene polenovke
1 skodelica (250ml) izbranega oljčnega olja
sol in sveže mleti črni poper po okusu
2 stroka nasekljanega česna
2 žlici nasekljanega peteršilja
Priprava:
Polenovko dajte v veliko kozico, nalijte toliko vode, da jo pokrije, postavite na srednje močan ogenj. Ko zavre, ugasnite. Stoji naj 20 minut, nato odlijte. Odstranite kožo in kosti, potrudite se tudi z drobnimi. Nalomite ribo na majhne koščke, v skledi močno stepajte s stepalnikom in postopoma dodajajte olje z drobnim curkom. Stepajte v isti smeri in dodajajte olje, dokler ga krema ne neha vpijati. Mešanica naj bo lahka in rahla. Po potrebi dodajte nekoliko soli, dobro začinite s poprom. Vmešajte česen in peteršilj.
Ponujena jed naj bo sobne temperature.
Dober tek!
KOMENTARJI (0)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV