Sestavine:
2 rezini ananasa (iz konzerve)
2 žlici belega ruma
100 g rdečega ribeza
Žele:
3 listi želatine
1/4 l ananasovega soka
Smetanov pokrov:
1/4 kozarčka sladke smetane
1 vanilijev sladkor
2 žlici sladkorja
Priprava:
Ananas nerežemo na koščke, jih stresemo v rum in pustimo v njem približno 30 minut, da se prepojijo. Ribez operemo, ga preberemo in osmukamo z vejic. Koščke ananasa in ribezove jagode naložimo v primerne kozarce. Želatino namočimo v ananasov sok in jo na majhnem ognju (želatina ne sme vreti, saj sicer izgubi sposobnost želiranja) stopimo v njem. Tekočino prelijemo po sadju in postavimo kozarce za približno 30 minut v hladilnik. Sladko smetano trdo stepemo z vanilijevim in belim sladkorjem ter naložimo na sadje. Sadno kupo lahko po želji okrasimo še s čokoladnim vafljem.
KOMENTARJI (0)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV