Sestavine:
Testo:
3,5 skodelice moke
2 jajca
55 g ohlajenega masla
1 žlico kristalnega sladkorja
ščepec soli
maslo za namazati posodo
Za limonin nadev:
stisnjen sok treh limon
1 žlico razrezane limonine skorje
4 jajca
2 dodatna jajčna rumenjaka
3/4 skodelice kristalnega sladkorja
3/4 skodelice sladke smetane
Za sneg:
1 skodelico kristalnega sladkorja
4 jajčne beljake
sladkor v prahu za okraševanje
Priprava:
Skorja:
Segrejte pečico na 180 stopinj Celzija
Najprej zmešajte sol, sladkor in moko. Razrežite ohlajeno maslo na majhne koščke in zmešajte v moko kar s prsti. Mesiti prenehate, ko je testo videti kot 'pesek'. Vse skupaj zlijte v jajca. Vmešajte moko s pomočjo prstov in lopatico. Ko postane zmes homogena, oblikujte žogo, pomokajte površino in mesite še za 10 sekund. Preoblikujte v žogo, dajte v plastično vrečko in v hladilnik za 30 minut. V tem času namastite pekač. Vzemite testo iz hladilnika, ga raztegnite in povaljajte po pomokani površini. Dajte ga v pekač, ki mora biti segret na 180 ºC. Naluknjajte testo z vilicami, pokrijte ga s pergamentnim papirjem ali aluminijasto folijo, vsujte na vrh papirja suhi riž in pecite 10 minut. Odstranite posodo iz pečice in vrzite stran pergamentni papir in riž.
Nadev:
Stisnite limone s pomočjo žlice in odstranite semena. V skledo, zmešajte jajca, jajčne rumenjake in sladkor. Dodajte limonin sok in limonino kožico ter dobro premešajte. Dodajte smetano in dobro premešajte. Nalijte na pečeno testo in pecite 30 minut pri 180 °C. Naj se malo ohladi pred dodajanjem snega iz beljakov.
KOMENTARJI (0)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV