Zadovoljna.si
image (28)

Njam...

Makaroni z artičokami in tuno

Z. T.
09. 08. 2010 16.49
0

Artičoka izvira iz Sredozemlja, cenili so jo že Stari Grki in Rimljani. Tuna iz konzerve pa je eden najbolj preprostih prigrizkov. Združena lahko postaneta odlična jed.

Sestavine za 4 osebe:

400 g makaronov
170 g tunine v oljčnem olju
peteršilj
2 stroka česna
1 žlica paradižnikove mezge
1 dcl belega vina
8 srčkov artičok
oljčno olje
sol
mleti poper

 

Priprava:

Popražite v treh žlicah oljčnega olja narezana stroka česna in peteršilj, dodajte lističe artičoke, razrezane na rezine ter vse skupaj kuhajte 5 minut. Posolite, dodajte vino in paradižnikovo mezgo. Čez kakšno minutko dodajte še tuno in 4 žlice vode, posodo pokrijte in kuhajte 15 minut. Medtem skuhajte še testenine, jih odcedite ter jim dodajte omako. Vse skupaj začinite s ščepcem sveže mletega popra.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 561