Sestava:
650 g bele moke
3 dl mleka
50 g kvasa
sol
60 g sladkorja
6 jajc (rumenjak)
60 g masla
3 žlice ruma
nastrgano limonino lupino
marmelada
sladkor v prahu
Priprava:
V posodo presejemo moko in v sredini naredimo jamico, okoli pa potresemo sol. 4 žlice mlačnega mleka in malo sladkorja zmešamo, dodamo kvas in malo moke. Vse skupaj zlijemo v jamico in pustimo, da kvasec vzhaja.
Medtem penasto stepemo rumenjake in preostali sladkor. Dodamo še stopljeno maslo, 2 žlici olja, rum, limonino lupinico in preostanek toplega mleka.
Vzhajan kvasec zmešamo z moko in ga razporedimo po robu sklede. Vlijemo jajčno mešanico in z rokami testo dobro pregnetemo, ga pokrijemo in pustimo vzhajati približno 1 uro.
Testo nato razvaljamo za prst debelo, ga pokrijemo s prtičkom in pustimo vzhajati še približno 10 min. Iz testa izrežemo kroge in jih polagamo na ogreto in s prtičkom pokrito desko. Kroge nato pokrijemo in pustimo vzhajati še 30 min.
V loncu segrejemo za približno 2 prsta visoko olja. Vanj polagamo krofe. Lonec pokrijemo in krofe cvremo približno 2 min. Nato krofe obrnemo in cvremo še 2 minuti na drugi strani.
Krofe polagamo na papirnate brisačke. Ko se nekoliko ohladijo, vanje vbrizgamo marmelado in jih potresemo s sladkorjem v prahu.
Njam...
Marmeladni krofi
Pust se je poslovil, a sladki marmeladni krofi nam še vedno teknejo.
UI
Vsebina ustvarjena brez generativne umetne inteligence.
KOMENTARJI (0)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV