Zadovoljna.si
Marmeladni krofi

Njam...

Marmeladni krofi

Z.M.
17. 02. 2010 17.37
0

Pust se je poslovil, a sladki marmeladni krofi nam še vedno teknejo.

Marmeladni krofi
Marmeladni krofiFOTO: J.B.


Sestava:

650 g bele moke
3 dl mleka
50 g kvasa
sol
60 g sladkorja
6 jajc (rumenjak)
60 g masla
3 žlice ruma
nastrgano limonino lupino
marmelada
sladkor v prahu

Priprava:

V posodo presejemo moko in v sredini naredimo jamico, okoli pa potresemo sol. 4 žlice mlačnega mleka in malo sladkorja zmešamo, dodamo kvas in malo moke. Vse skupaj zlijemo v jamico in pustimo, da kvasec vzhaja.
Medtem penasto stepemo rumenjake in preostali sladkor. Dodamo še stopljeno maslo, 2 žlici olja, rum, limonino lupinico in preostanek toplega mleka.
Vzhajan kvasec zmešamo z moko in ga razporedimo po robu sklede. Vlijemo jajčno mešanico in z rokami testo dobro pregnetemo, ga pokrijemo in pustimo vzhajati približno 1 uro.
Testo nato razvaljamo za prst debelo, ga pokrijemo s prtičkom in pustimo vzhajati še približno 10 min. Iz testa izrežemo kroge in jih polagamo na ogreto in s prtičkom pokrito desko. Kroge nato pokrijemo in pustimo vzhajati še 30 min.
V loncu segrejemo za približno 2 prsta visoko olja. Vanj polagamo krofe. Lonec pokrijemo in krofe cvremo približno 2 min. Nato krofe obrnemo in cvremo še 2 minuti na drugi strani.
Krofe polagamo na papirnate brisačke. Ko se nekoliko ohladijo, vanje vbrizgamo marmelado in jih potresemo s sladkorjem v prahu.
 

UI Vsebina ustvarjena brez generativne umetne inteligence.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 646