Potrebujemo:
- 3 žlice olivnega olja
- dva paradižnika, narezana na kocke
- 200 g očiščenih škampov
- 200 g tune v olivnem olju
- 30 g očiščenih in sesekljanih črnih oliv
- 1 žlica kaper
- sol
- 500 g testenin za lazanjo
- 300 g mocarele
- 30 g parmezana
- sveža bazilika
Na olivnem olju prepražimo sesekljan paradižnik in ga začinimo z origanom, soljo ter baziliko. Nato dodamo škampe, tuno, sesekljane olive ter kapre. Vse skupaj kuhamo na zmernem ognju 10 minut. Pripravimo posodo za peko lazanje in jo premažemo z maslom, obložimo s testeninami in čez razporedimo kuhano omako. Vsako plast nato posujemo z mocarelo in čez položimo testenine. Napolnimo štiri plasti in zaključimo s testeninami. Na vrhu posujemo z mozarelo in parmezanom. Vse skupaj pečemo v pečici pri 200 stopinjah dobrih 30 minut.
Dober tek vam želi ekipa Zadovoljna.si.
Njam...
Mediteranska lazanja
Okus mediterana in testenin bo v vročih poletnih dneh spodbudil vaše čute. Privoščite si okusno mediteransko lazanjo.
UI
Vsebina ustvarjena brez generativne umetne inteligence.
KOMENTARJI (0)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV