Zadovoljna.si
lazanja

Njam...

Mediteranska lazanja

Z. B.
09. 07. 2010 18.55
0

Okus mediterana in testenin bo v vročih poletnih dneh spodbudil vaše čute. Privoščite si okusno mediteransko lazanjo.

lazanja
lazanjaFOTO: iStockphoto

Potrebujemo:

- 3 žlice olivnega olja
- dva paradižnika, narezana na kocke
- 200 g očiščenih škampov
- 200 g tune v olivnem olju
- 30 g očiščenih in sesekljanih črnih oliv
- 1 žlica kaper
- sol
- 500 g testenin za lazanjo
- 300 g mocarele
- 30 g parmezana
- sveža bazilika

Na olivnem olju prepražimo sesekljan paradižnik in ga začinimo z origanom, soljo ter baziliko. Nato dodamo škampe, tuno, sesekljane olive ter kapre. Vse skupaj kuhamo na zmernem ognju 10 minut. Pripravimo posodo za peko lazanje in jo premažemo z maslom, obložimo s testeninami in čez razporedimo kuhano omako. Vsako plast nato posujemo z mocarelo in čez položimo testenine. Napolnimo štiri plasti in zaključimo s testeninami. Na vrhu posujemo z mozarelo in parmezanom. Vse skupaj pečemo v pečici pri 200 stopinjah dobrih 30 minut.

Dober tek vam želi ekipa Zadovoljna.si.


 

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 561