Zadovoljna.si
image (28)

Njam...

Novoletna čokoladna torta

Z. B.
29. 12. 2009 17.00
0

Božični prazniki so mimo, a treba je že misliti na jedilnik za zadnje dneve v letu. In nedvomno je nekaj čokoladnega kot nalašč za čas, ko nihče ne gleda več na diete.

Za pripravo torte, ki se ji ne bo moglo upreti osem oseb potrebujete:

250 g temne čokolade (70% kakava)
150 g masla
200 g sladkorja
5 jajc
2 žlici moke
1 žlica mleka
1 čajna žlica kakava v prahu
sol

Priprava:

Čokolado nadrobite v posodo, dodajte maslo v koščkih ter vse skupaj stopite bodisi v mikrovalovni pečici bodisi  posodo dajte v kozico z vodo, ki naj zavre. Zmešajte moko in kakav. Razbijte jajca tako, da ločite rumenjake od beljakov. Rumenjakom primešajte sladkor in žlico mleka ter mešajte s kuhalnico vse dokler ne dobite penaste zmesi. To zdaj vmešajte k mešanici moke in kakava. Ko nastane homogena masa, ji primešamo čokoladno zmes, ki smo jo pred tem pridobili. Beljakom dodajte ščepec soli in jih stepajte, dokler ne dobite čvrstega snega. Nato sneg iz beljakov nežno vmešajte v maso, in sicer z gibom, ki gre od zgoraj navzdol. Tortni model s premerom 28 cm obložimo s papirjem za peko in vanj vlijemo testo. Vse skupaj damo v pečico, ki smo jo že prej segreli na 160 stopinj, in pečemo 25 minut.

Torta bo najboljša, če jo boste postregli še toplo. Če jo boste pripravili vnaprej, jo lahko segrejete v pečici ali v mikrovalovki. Nadevate jo lahko s stepeno smetano, ali pa s kašno drugo kremo po vaši želji.

Dober tek!
 

  • MERCATOR zivalice
  • ŽAN
  • ŽIGA
  • ROK
  • VESNA
  • SAŠA
  • BRUNO
  • LIZA

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 577