Sestavine za 4 osebe:
1 brancin (cca. 1 kg)
1 žlica nasekljanega rožmarina
1 žlica nasekljanega peteršilja
2 stroka strtega česna
polovica limone
sol
poper
4 žlice oljčnega olja
Priprava:
Pečico segrejte na 200 stopinj. Ribo razrežite vzdolž trebuha ter jo operite pod tekočo vodo in nato osušite s papirnato brisačo.
V skledi pomešajte rožmarin, peteršilj in česen, dodajte sol in poper. Z mešanico nadevajte ribo.
Limono razrežite na tanke rezine ter jih namestite po zarezi ribe. Posolite in popoprajte. Ribo položite na alu folijo ter jo postavite na pekač. Pokapajte z oljčnim oljem ter zavijte v folijo.
Riba naj se peče 25 minut oziroma ravno dovolj časa, da bo pečena.
Postrezite vročo!
KOMENTARJI (0)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV