Sestavine:
- 6 jajc
- 12 žlic sladkorja
- 2 zavitka vanilijevega sladkorja
- 1 zavitek pecilnega praška
- 10 žlic moke
Priprava:
Rumenjake ločite od beljakov. Rumenjake skupaj z vanilijevim sladkorjem in 10 žlicami sladkorja penasto umešajte. Beljake penasto umešajte in jih stresite k rumenjakom. Dodajte žlico olja in zmešajte. Dodajte še 10 žlic moke in pecilni prašek ter vso zmes narahlo premešajte. Ulijte v namaščen ali s peki papirjem obložen pekač. Pečico segrejte na 170 stopinj Celzija in pecite biskvit 20 minut. 250 gramov skute zmešajte s 125 gramov kisle smetane. Dodajte 2 žlici sladkorja in naribano lupino limone. Nazadnje dodajte še 125 gramov stepene smetane in rahlo premešajte. Ko je biskvit pečen, ga prerežite na pol in na polovico namažite nadev. Vse skupaj prekrijte z drugo polovico.
KOMENTARJI (0)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV