Sestavine za 4 osebe:
500 g zrelih paradižnikov
1 velika čebula
1 kos zelene
1 kumara
1 strok česna
1 paprika
2 vejici komarčka
4 rezine kruha za toast
2 žlici jogurta
2 žlici kisa
oljčno olje
pikantni feferon
kruh z olivami
sol
Priprava:
Paradižnike pokuhajte v vroči vodi, odstranite semena in notranjo tekočino. Narežite kumaro na rezine ter jih posujte s soljo in pustite za 30 minut. Razrežite čebulo ter očistite papriko, odstranite semena in jo razrežite na koščke.
Kruh za toast raztrgajte na kose ter jih namočite v vodo, v katero pred tem dajte kis. V električni mešalnik dajte paradižnik, česen, komarček, čebulo, papriko in kruh, dodajte še druge sestavine ter mešajte, vse dokler ne nastane homogena zmes. Nato dodajte tri žlice ledene vode.
Pripravo zaključite tako, da dodate še olje in jogurt ter vaš gaspačo postrezite v primernih posodicah.
K pikantnemu gaspaču z jogurtom gre odlično kruh z olivami.
KOMENTARJI (0)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV